اجرای طرح تولید محصول سالم برای چهار محصول زراعی و باغی گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای طرح تولید محصول سالم برای چهار محصول زراعی و باغی استان خبر داد.
جارستان:
علی درجانی روز یکشنبه بیان کرد: با توجه به ارتقاء مهارت های شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و با محوریت اجرایی کردن دستورالعمل حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی در راستای موافقت نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، شیوه نامه طرح با موضوع استقرار استاندارد های ملی حد بیشینه آلاینده ها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی به همه استان ها ابلاغ شد و هدف کلی آن فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی و عشایری است.
وی افزود: در راستای اجرای موافقت نامه مذکور، چهار محصول زراعی و باغی شامل بادام زمینی، کیوی، برنج و سبزی و صیفی در سال جاری برای استان گیلان در شهرستان آستانه اشرفیه، رودسر و رشت در نظرگرفته شد.
به گفته درجانی؛ در این خصوص آموزش زنان روستایی با همکاری کارشناسان مراکز بهداشت، دریافت گواهی تولید محصول سالم با کلینیک گیاه پزشکی، احراز کد با هماهنگی کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان صورت می پذیرد ضمن اینکه کارشناس اداره کل استاندارد استان در طول فرآیند اجرایی پروژه، دستورالعمل های لازم در زمینه پلمپ محصول، شرکت بازرسی و آزمایشگاه بررسی حد مجاز آلایندها را ارائه خواهد داد.
وی افزود: زنان روستایی در زمینه سلامت و ایمنی، کیفیت و کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، ترویج فرهنگ مصرف و تهیه برند محصولات کشاورزی نقش بسزایی دارند و جامعه هدف این طرح ترجیاً اعضاء صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیلگران و زنان کارآفرین بوده و دوره های آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری های محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج است.
درجانی ادامه داد: هماهنگی و برنامه ریزی روند اجرای طرح توسط عوامل اجرای آن در قالب کارگروه فنی پی گیری می شود که اعضای آن متشکل از مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، اساتید دانشکده کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناس مسئول واحد امور زنان روستایی، کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و موسسه تحقیقات برنج، کارشناس اداره کل استاندارد استان، رئیسان ادارات آموزش و ترویج و مسئولین کلینیک گیاه پزشکی شهرستانهای رودسر، رشت و آستانه اشرفیه و در راس این کارگروه رئیس سازمان جهاد کشاورزی است.
گیلان با افزون بر ۱۴۰ هزار کیلومتر مربع مساحت فقط ۹ دهم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن حدود ۳۱ درصد اراضی کشاورزی نسبت به کل وسعت استان، رتبه چهارم را بین استان های کشور داراست.
گیلان در تولید محصولات مهم کشاورزی در کشور جایگاه ویژه ای دارد؛ در تولید برگ سبز چای، فندق، بادام زمینی، پیله ابریشم، صید و صیادی، صنوبرکاری و گل گاوزبان در رتبه اول و در بخش برنج کاری، کیوی، آبزیپروری، خاویار و مرغ مادر گوشتی در رتبه دوم و نیز در تولید زیتون و جوجهکشی رتبه سوم است.
برچسب ها :محصولات زراعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰